Ријалда Кадриќ Ќе Ја Паметиме По Овие Улоги

Слични

,,Жените и фотографијата” – Изложба која мора да ја посетите

Во чест на меѓународниот ден на жената, 8-ми Март,...

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата HBO...

Сподели

Својата кариера ја започна во телевизискиот филм „U banji jednog leta“ во 1977 година, со споредна улога на Цана Јанковиќ. Сепак, нејзината среќа се насмевна истата година, па доби улога во реализацијата на „Lude godine“, првиот дел од една од најпознатите, денес култни, домашни франшизи, „Žikina dinastija“.

rialda-kadric-lude-godine-

„Lude godine“ беа толку популарни што се направени сто продолженија: „Došlo doba da se ljubav proba“ (1980), „Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi“ (1981), „Kakav deda takav unuk“ (1983), „Idi mi, dođi mi“ (1983), „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“ (1984), „Žikina dinastija“ (1985) и „Druga Žikina dinastija“ (1986). Ријалда се појави во сите овие достигнувања.

rialda-lude-godine-

Другите улоги ги вклучуваат оние во филмовите „Kućna terapija“, „Dvoboj za Južnu prugu“, „Moljac“, „Ćao, inspektore“, „Šest dana juna“, „Lepotica iz Amhersta“, „Suncokreti“ и „Čudna noć“ .која беше нејзината последна улога – во 1990 година.

Ријалда оттогаш се повлече од јавниот живот. Последниот пат го помина во Атина, каде почина , на 58-годишна возраст.

rijalda-kadric

error: Content is protected !!