РУСКА енергетска бомба која го штити телото од ВИРУСИ (РЕЦЕПТ)

Слични

Што се случува во нашето тело кога јадеме луто?

Што се случува во нашето тело кога јадеме луто? Лутата...

Чај од ѓумбир. Зошто ѓумбирот е здрав?

Чај од ѓумбир. Зошто ѓумбирот е здрав? Чајот од ѓумбир...

Нетолеранција на лактоза во 2021 година

Нетолеранција на лактоза во 2021 година Нетолеранцијата на лактоза е...

Сподели

РУСКА енергетска бомба која го штити телото од ВИРУСИ (РЕЦЕПТ).

Традиционалните народни лекови од руската алтернативна медицина откриваат уникатни рецепти базирани на најздравата храна …

Вирусите, настинките и грипот доаѓаат со првите постудени есенски денови, кога сме особено чувствителни и нашиот имунитет е значително нарушен. Во наредниот период, особено за време на глобалната пандемија на корона вирус, лекарите препорачуваат да го зајакнеме телото, имунитетот и да бидеме подготвени да се сретнеме со вирусот и грипот.

Руската алтернативна медицина нуди народен лек, кој комбинира речиси некомпатибилни природни состојки, но кој го обновува целиот организам.

РЕЦЕПТ НА РУСКИОТ АКАДЕМИК ЉУДМИЛА ГРИГОРИЈЕВНА ПУЧКО

За да го подготвите овој рецепт, треба да подготвите 2 лажици ситно сецкан лук, 3 лажици маслиново масло, 5 лажици природен ливадски мед, 50 милилитри силен варен зелен чај и половина лажичка мелен пипер, природна смола и една лажичка јаболков оцет.

Потребно е да го пржите лукот во маслиново масло една минута. Додадете ги сите други состојки и измешајте се на тивок оган пет минути. Тргнете го од оган и оставете да се излади, потоа чувајте во стаклена тегла, затворете го со капак и ставете го во фрижидер. Земете по една лажичка дневно, секогаш во приближно исто време. Не е важно дали земате еликсир пред или после оброк.

Ако често сте преморени и се чувствувате како да немате доволно енергија, тоа е првиот знак дека имунитетот е сериозно нарушен. Овој ефикасен руски еликсир ќе придонесе за прочистување на целиот организам и ќе ја врати изгубената енергија. Овој препарат се користи во форма на пијалок, а главни состојки се лук, маслиново масло, природен мед, зелен чај, потоа мали количини смола, јаболков оцет и црн пипер.

Лук и маслиново масло

Лукот го регулира крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето и помага во лекувањето на габични инфекции. Поради својот чудесен антибактериски, антивирусен, антифунгален, антипаразитски и антиоксидантен ефект, лукот го зајакнува имунолошкиот систем и штити од настинки и грип.

Маслиновото масло и плодот на маслинка со нивното антиоксидативно дејство ги штитат клетките на телото и го одложуваат процесот на стареење, тие исто така имаат антиинфламаторни својства, со што се намалува ризикот од рак. Маслиновото масло не содржи холестерол и има повеќе од 77 проценти незаситени масни киселини, поради што во комбинација со антиоксидантното дејство е одличен лек за срцето и крвните садови, бидејќи ги чисти и не води до нивно затнување како други масти и масла.

Познато е дека природниот мед е традиционален лек за кашлица и болки во грлото, за подобрување на крвната слика, за заболувања на органите за варење, ги регулира цревата, помага во концентрацијата и меморијата, а многу други нарушувања успешно можете да ги лекувате со мед и други пчелни производи. Медот спречува инфекции, ги штити забите и коските, го намалува холестеролот, го подобрува варењето, создава многу потребна животна енергија и го подобрува расположението.

Зелен чај и смола од четинари

Антиоксидансите во зелениот чај се неколку десетици пати поефикасни од витамините Ц и Е, кои се сметаат за добри антиоксиданси. Антиоксидансите се борат со слободните радикали и на тој начин помагаат во борбата против стареењето.

Смолата на четинари, која се наоѓа на кората, е богата со горчливи материи и есенцијално масло, која ја содржи медицинската состојка терпентин. Во народната медицина, препаратите од таква смола се користат за лекување на кожни болести.

Црниот пипер има малку калории, а неговата потрошувачка го зголемува внесот на минерали и корисни фитонутриенти и може да го намали ризикот од разни болести. Малку црн пипер додаден на секој рецепт реагира повеќе од само засилувач на вкус.

error: Content is protected !!