Само мала група на луѓе може да сфати: Загонетка на Ајнштајн која може 2% луѓе да ја решат!

Слични

Планинскиот велосипедизам ја става Македонија на светската мапа на организатори на UCI трки

Планинскиот велосипедизам станува се позастапен спорт во нашата држава...

Кога ќе се родиш на ист ден со големиот Моцарт!

Да, насловот кажува сè, за оние што веруваат во...

Сподели

Само мала група на луѓе може да сфати: Загонетка на Ајнштајн која може 2% луѓе да ја решат!

Не очајувајте ако не сте во можност да ја решите – неа ја решаваат само врвни логичари.

Тоа е логичен тест за кој се тврди дека го решаваат само 2% од луѓето. Името го носи по славниот физичар Алберт Ајнштајн, бидејќи тој наводно го измислил кога бил момче, иако нема потврда дека тоа навистина се случило. Бидете сигурни дека припаѓате на 2% од најинтелигентните .

Совет: Решавајте го тестот кога сте мирни, одморени и не очајувајте ако не можете да постигнете решение.

Вовед:

5 куќи се насликани во 5 различни бои и во секоја куќа живее лице од друга националност. Тие 5 сопственици пијат одреден пијалок, свират одреден инструмент и чуваат одредени домашни миленици. Ниту еден сопственик нема исто милениче, инструмент или пијалок.

Методот на Алберт Ајнштајн кој ја зголемува интелигенцијата и решава проблеми: Вие не правите ништо секој ден – цели два часа!

Врз основа на информациите подолу, одговорете:

– Кој ги чува рибите?

Познати податоци:

1. Британец живее во црвена куќа.

2. Швеѓанец чува кучиња.

3. Данец пие чај.

4. Зелената куќа е лево од белата куќа.

5. Сопственикот на зелена куќа пие кафе.

6. Лице кое свири виолина одгледува птици.

7. Сопственикот на жолтата куќа свири на пијано.

8. Сопственикот на средна куќа пие млеко.

9. Норвежанецот живее во првата куќа.

10. Човек што свири на труба живее покрај оној што има мачиња.

11. Човек кој држи коњи живее покрај човек што свири на пијано.

12. Сопственик кој свири хармоника пие пиво.

13. Германец свири на гитара.

14. Норвежанец живее покрај сина куќа.

15. Човек што свири на труба има сосед кој пие вода.

Постои само едно решение кое ги исполнува сите горенаведени барања!

Одговорот и постапката што води до решението можете да ги видите на видеото подолу:

error: Content is protected !!