Се продава сликата на Пикасо која не е видена 40 години

Слични

,,Жените и фотографијата” – Изложба која мора да ја посетите

Во чест на меѓународниот ден на жената, 8-ми Март,...

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата

Сексот и градот доаѓа во декември! Погледнете ја најавата HBO...

Сподели

Се продава сликата на Пикасо која не е видена 40 години.

Уметничкото дело „Femme au Beret Mauve“ од познатиот шпански уметник Пабло Пикасо , како што објавија странските медиуми, оди на аукција. Тоа е слика што јавноста не можеше да ја види скоро 40 години.

Уметничкото дело на Пикасо е изложено во аукциската куќа Бонамс во Лондон.

Според светските медиуми, аукцијата ќе се одржи на 13 мај во аукциската куќа „Бонхам импресионист и модерна уметност“ во Newујорк, а се претпоставува дека сликата ќе се продава за цифра од 10 до 15 милиони американски долари.

ДЕТАЉИ ЗА ДОДАТОКОТ slika-na-pikaso-1.jpg март 25, 2021 79 KB 650 на 433 пиксели Уреди слика Delete permanently Алт текст Објасни ја целта на сликата(се отвара во ново јазиче). Остави празно доколку сликата е декоративна.Н

error: Content is protected !!