Шејк за слабеење наменет специјално за жени. Ги намалува килограмите и е одличен за диета

Слични

Како „инфлуенсер“ стана грд збор?

Како „инфлуенсер“ стана грд збор? Ако го отворите делот за...

6 токсични особини на емоционално незрели личности

6 токсични особини на емоционално незрели личности. Шокантно е колку...

Сподели

Шејк за слабеење наменет специјално за жени. Ги намалува килограмите и е одличен за диета.

Жените и мажите не можат да се придржуваат до иста диета бидејќи нивните потреби се различни, пред сè поради хормоните кои го контролираат метаболизмот. Овој за слабеење е наменет токму за нив.

Хормоните играат клучна улога во однос на тоа колку ќе биде успешна диетата. На пример, кето диетата не обезбедува, според мислењето на овој лекар, доволно јаглехидрати, особено не е погодна за средовечни жени. Јаглехидратите помагаат во ублажување на реакцијата на стрес, намалување на нивото на кортизол, зголемување на секрецијата на хормонот за раст и поддршка на функцијата на тироидната жлезда. Таквата диета го подмладува целиот организам.

За жените најмногу се препорачува автофагија, на распоред од 14 и од 10 часа. Во првите 14 часа се гладува (не се јаде ништо, дозволена е употребата на вода, чај и кафе), а во текот на наредните 10 часа се јаде разновидна храна.

По периодот на гладување, д-р Готфрид препорачува прво да пиете шејк од зелен зеленчук и семиња, збогатени со добри масти и влакна.

Во блендер измешајте:

  • натопено чиа семе (1—3 лажички),
  • ленено семе (1—3 лажички),
  • 1 лажица темно какао во прав,
  • зелен зеленчук (35—40 гр спанаќ или мешан зелен зеленчук по желба),
  • 1 лажица квалитетно масло (масло за МЦТ, масло од орев),
  • филтрирана вода (175—225 ml) и
  • 6 коцки мраз.
error: Content is protected !!