Секоја зрела жена ги почитува овие 5 правила!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Секоја зрела жена ги почитува овие 5 правила!

5 правила на зрели жени кои носат среќа – усвојте ги уште денес!

Зрелите жени знаат што сакаат и повеќе не паѓаат во истите стапици. Нивното искуство е нивната главна моќ. Тие се подготвени да освојат нови соништа и да бркаат нови желби, без да погледнат назад. Тие живеат исполнет живот во согласност со своето битие, и еве ги правилата што ги следат:

1. Изберете ги оние што ве избрале вас

Многу едноставно правило што ќе ве спаси од губење време, енергија и напор. Изборот на оние кои веќе ве избрале ќе го олесни сè во животот. Изберете човек кој веќе одлучил дека вие сте единствениот за него… Кажете „Да“ на работата што ве сака како негов вработен. Дружете се со личност која ве смета за негов пријател, а не само познаник.

2. Сè доаѓа на време. Ако не дојде, тогаш сè уште не е време.

Оваа правило заштедува многу енергија и време. Прифатете дека животот ви ги дава работите што ги сакате во вистинско време и на вистинско место. Продолжете да се обидувате, а вистинскиот редослед на позитивни настани ве чека во идеалниот момент.

3. Никогаш не велете никогаш

Немојте да мислите дека сè секогаш ќе оди според вашиот план. Понекогаш животот има свои планови за вас, дури и оние кои не ви даваат задоволство. Прифатете ги промените што се случуваат, прифатете ги вашите грешки на кои им рековте „никогаш“ и живејте со полни бели дробови, продолжете го летот понатаму.

4. Не плашете се од ништо

Не трошете скапоцени моменти од вашиот живот на страв. Соочете се со него, одбијте го и не дозволувајте да ве саботира. Страв од одбивање, страв од ризик, страв од неизвесност и промена – сите овие стравови ги отфрла зрела и среќна жена и таа живее надвор од границите и правилата утврдени од другите.

5. Паднав, но ја истресев прашината и продолжив напред

Во животот честопати наидуваме на сопнување. Но, наместо да останеме во прашина и кал и да очајуваме од неуспехот, ние ја тресеме прашината и продолжуваме со кренати глави. ова е токму она што една зрела жена би го сторила ако нешто не оди според планот.

error: Content is protected !!