Семејствата со овој број на деца се НАЈСРEЌНИ

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Семејствата со овој број на деца се НАЈСРEЌНИ.

Додека многумина сметаат дека на големите семејства им е потешко да се справат со организацијата и финансиите, неодамнешното истражување покажа дека семејствата со четири или повеќе деца се всушност најсреќните.

Студија на универзитетот „Едит Коуан“ во Перт откри дека семејствата со повеќе деца уживаат во најголемо задоволство во животот. Се чини дека повеќе деца едноставно значат поголема среќа.

Наследување облека

Сите оние слатки облеки што ги надминаа постарите децата може да добијат нов сопственик.

После третото дете, стресот едноставно исчезнува!

Друга студија потврдува дека родителите со четири дечиња или повеќе  се најмалку стресни, особено во споредба со родителите со три деца. Стравувањата со првото дете стануваат сè помало.

Дружење

Во големите семејства никогаш нема досада! Играњето заедно е секогаш добра опција, ако двајца од нив не се согласат, тие секогаш можат да ја изберат личноста со која ќе се договорат.

Несовршенството како рутина

По четири или повеќе дечиња, скоро е невозможно да се задржи сè совршено. Преовладува хаос и родителите се согласуваат дека овој хаос е прифатлив.

error: Content is protected !!