Сите вистински животи се убави и тешки: 10 мудрости на Иво Андриќ за сите времиња!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Сите вистински животи се убави и тешки: 10 мудрости на Иво Андриќ за сите времиња!

Многумина го постигнуваат она што го сакаа, и се губат себеси …

1. Оној што прави добро, од него се очекува да направи уште повеќе добро.

2. Љубовта , кога е искрена и длабока, лесно простува и заборава.

3. Мирот и спокојството се единственото добро и најголемо достоинство на скромните и безимени луѓе.

4. Младоста е среќна возраст во која човекот почнува да верува во себе, и се уште не престанал да верува во другите.

5. Човек не може лесно да избега од своето потекло и детство .

6. Оној што не го носи нежниот цвет на својата душа на ветровите на искушението, па макар го спасил и однел до крајот, тоа е како никогаш да го немал.

7. Рана која се крие, се лечи полека и тешко.

8. Ѕвезденото небо и човечкото срце никогаш нема да може да ги види човекот.

9. Животот ни го враќа само она што им го даваме на другите.

8. Сите вистински животи се убави и тешки.

9. Животната сила на човекот се мери, меѓу другото, со неговата способност да заборави.

10. Многумина го постигнуваат она што го сакаа и се губат себеси.

error: Content is protected !!