Смеса од оваа растение штити од зрачење на мобилниот телефон

Слични

Како да препознаете свежо овошје и зеленчук?

Како да препознаете свежо овошје и зеленчук? Менаџерите за свежина...

Како да дадете некому прва помош: Научете 5-минутна лекција за спасување живот

Како да дадете некому прва помош: Научете 5-минутна лекција...

Најздраво летно освежување: 3 причини зошто треба да јадете лубеница секој ден

Најздраво летно освежување: 3 причини зошто треба да јадете...

Сподели

Смеса од оваа растение штити од зрачење на мобилниот телефон

Користењето мобилен телефон нè изложува на нездраво зрачење, а прекумерното изложување со текот на времето го влошува нашето здравје.

Но, можете да се заштитите од сите овие опасности и проблеми со помош на рузмарин!

Имено, рузмаринот содржел карносол, а карнозичната киселина од рузмарин делува како заштита собирајќи отпад, слободни радикали во организмот.

Рузмаринот е антиоксиданс за кој се покажа дека е многу ефикасен во спречување и лекување на луѓе кои биле изложени на зрачење.

Употребата на вода од рузмарин спречува формирање токсини.

Состојки:

  • 2 лажички ситно исецкани лисја од рузмарин,
  • чаша зовриена вода

Подготовка:

Ставете свеж рузмарин во чаша и прелијте го со врела вода. Пред да го земете, потребно е “мешавината” да стои околу 5-10 минути.

Дополнителен совет: Искористете го рузмаринот мешајќи масло од рузмарин со некои основни масла. Подмачкајте ги стапалата со оваа мешавина секој ден. Покрај тоа, се препорачува и за инсхалација.

error: Content is protected !!