СРЦЕТО МОЕ

Слични

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели. По...

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не сте знаеле

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не...

Како дојде до 8-часовно работно време?

Како дојде до 8-часовно работно време? Осумчасовниот модел на работа...

Дали Третата светска војна е духовна војна?

Дали Третата светска војна е духовна војна? Не се потребни...

Сподели

СРЦЕТО МОЕ

Не будете ме во утрата рани
мугрите нека бидат само мои,
невино покриете ме со денот,
заслужувам прегратка нежна,
срцето скитник чекав да се врати
цела ноќ скиташе со сонот!
Тешки мисли одамна како сенки го газат,
минатото искусно со шепот мами, лаже,
заедно со спомени стари
на луда дружба го кани.
Предизвик голем и за поголеми ноќни херои…
А ноќта…
ноќта демне и баш такви скитници чека
со стапици, замки во мракот
далеку од желбите,
во немир и душевна темница ги носи!
Ех, срцето мое скитник е голем,
но, не може така лесно да го заведе сонот
патот за назад добро го знае
уморено, повторно дојде, во градите мои.
затоа не будете ме во утрата рани.
мугрите нека будат само мои !
Невино покриете ме со денот нов,
заслужувам утринска, прегретка нежна!

Автор Милена Лунеска

error: Content is protected !!