Што е посебно кај жена која мажот ја сака цел живот?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Што е посебно кај жена која мажот ја сака цел живот?

Познатиот руски писател, Лав Толстој, објасни каква моќ имаат и што е посебно кај жените што мажот ги сака цел живот.

„Ние секогаш мислиме дека сме сакани затоа што сме добри. Но, не сфаќаме дека сме сакани затоа што оние што нè сакаат се добри“, кажува Лав Толстој.

Ако сакате да живеете долг и среќен живот со една личност, мора да изберете некој што знае да ве сака, некој што знае да прости, да биде благонаклонет. Мажот ќе сака таква жена цел живот, и обратно, жената ќе сака таков маж цел живот (според познатиот руски писател).

Погледнете го одблизу односот на потенцијалниот партнер со неговата мајка и баба.  Ако тој е нежен, полн со грижа, учтивост, почит, се зголемува шансата тие да имаат таков однос со вас. Мажите честопати гледаат како жените околу себе ги сакаат другите луѓе. Ако постојано осудуваат некого, критикуваат други, зборуваат негативно за другите луѓе, тогаш тоа создава одбивност.

„Никогаш не слушајте ги оние што зборуваат лошо за другите и добро за вас“ — Лав Толстој.

Па, што е со жените кои се сакаат цел живот? Нивната главна моќ е љубовта кон другите, но приоритет е љубовта кон себе. Способност да уживате во моментот. Тие дозволуваат мажот да ги направи среќни, но никогаш не даваат љубов за да ја добијат за возврат, не пресметуваат со неа, туку сакаат искрено, со целото свое битие.

„Вистинската сила на човекот не е во неговите инстинкти, туку во неговиот непоколеблив, спокоен стремеж за добро, што човекот го одредува во своите мисли, го изразува со зборови и го спроведува на дела“, кажува Толстој.

error: Content is protected !!