Што во вашиот живот е – повратна информација

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Во постојано менувачката реалност, за која многумина тврдат дека е илузија, се чувствуваме слепо, одиме со широко отворени очи. Ни се чини дека она што го гледаме е реално , она што го чувствуваме, а потоа излегува дека сме биле во заблуда, дека не сме виделе под површината и дека не се чувствувавме подлабоко од она од што сме условени.

Понекогаш се чувствувате како реалноста да трепери пред вашите очи

Како фатаморгана и очекувате да исчезне во секој момент, нема што да држите, ништо опипливо не е доволно цврсто, ниту една вера не влева доверба. Потребни ви се знаци, одговори, патокази. Молете се за водство и заштита, за зрак светлина што ќе ви покаже дека сте на вистинскиот пат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

И, вие сте таму цело време – на вистинскиот пат.

И знаците и одговорите се насекаде околу вас и во вас. Универзумот постојано ви дава повратни информации, преку себе, преку вашиот ум, преку кршење на завесите на илузијата. Некогаш сте слепи, но се чувствувате јасно, понекогаш гледате јасно, но не доживувате ништо.

Кога сте во конфликт со себе, тогаш сте во судир и со реалноста

Под што и да крие, или јасно како што ви е претставено. Изворот на вашето страдање и фрагментација ги создава искуствата низ кои поминувате.

Верувале или не, вие сте одговорни за сè што сте и за она што го доживувате.

Вашите мисли се енергија на одредена фреквенција, како и сè друго. Без вашето физичко присуство тие не би постоеле и ништо околу вас не би постоело. Вие постоите, во физичкиот свет, но вие сте дух и енергија, вашето присуство е прилагодено на потребите на вашата душа за раст и развој.

Сè има значење и ништо не е случајно

Знаците и пораките се таму, едноставно не обрнувате внимание. Вашето битие е проткаено со духот и енергијата на Универзумот и се охрабрува да расте, открива и развива. Секоја работа во вашиот живот има значење, сè е знак, сè е патоказ, секој е гласник. Сè е повратна информација. Треба да го разберете тоа. Вие управувате со вашиот живот – се менува во моментот кога ќе се отворите за промена, кога ќе се ослободите од она што ве ограничува и робува. Кога ќе одлучите – кога ќе одлучат вашиот дух и вашето битие во вашето тело.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Мора да се ослободите од егоистичкото разбирање за себе

Идентификувајќи се со вашето физичко присуство, мора да ја прифатите идејата за истегнување и зрачење многу подалеку, подлабоко и повеќе од она што можете да го видите и почувствувате. Прегрнете ја тишината во себе, за да можете сами да се создадете, да се создадете во согласност со импулсите на вашето битие, што вибрира во согласност со Универзумот.

И, за тоа ви треба повеќе од умот

Умот е електрична алатка, која го обезбедува вашето телесно функционирање, но умот не може да се перцепира себеси и нема можност да обработува духовни содржини. Може само да ви пренесе информации, кои ги толкувате со други алатки – интуиција, увид, преку медитација, преку длабоко потопување до центарот на битието. Вашата душа и срцето се вклучени во овој процес, тие се вистинските креатори. И вашата свесност за тоа ја привлекува вашата моќ да препознаете повратни информации и да го создадете вашиот живот, од темнината на несвесното, зад умот, зад егото, зад стравот и очекувањето.

error: Content is protected !!