ТАЈНИ КОИ ГИ ЗНААТ САМО 40-годишни жени

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Дали знаевте дека на мажите, жените над четириесет години им се поубави од жени во дваесеттите? Ова е затоа што четириесетгодишните се посамоуверени, посреќни, поисполнети

Ви донесуваме осум тајни на жени кои ги „поминале“ четириесеттите:

1. Можете да се забавувате сами

Кога ќе наполниш 20 години, те измачува сознанието дека некој се забавува секоја вечерв во весело друштво,додека некој летал во друга земја за викендот. Во вашите четириесет години, веќе не се мачите да го споредувате вашиот живот со другите. На 40-годишна возраст, една жена сфаќа дека може да си поминете убаво сама и дека може да си дозволи никогаш да не гледа или да оди никаде.

Вака се менува срцето на жената по педесеттата година!

2. Знаете што ви треба во кревет

За разлика од мажите, врвот на сексуалноста кај жените се јавува во позрели години. На 40-годишна возраст, една жена точно знае со кого, кога и каде сака да води љубов. Таа повеќе не се обидува да му угоди на мажот затоа што научила дека вистинското интимно чувство доаѓа кога ужива во интимност.

3. Ставете се на прво место

Јасно разбирање дека физичкото здравје, стабилната психолошка состојба и внатрешното чувство на среќа со возраста треба да бидат на прво место. Не станува збор за себичност. Ова е мудар став! Децата и сопругот не можат да бидат среќни, работните обврски не можат успешно да се завршат ако жената е психички незадоволна од самата себе.

4. Неуспехот е нормален дел од животот.

Во младоста, најмалиот неуспех се перцепира како универзална катастрофа. Запомнете ги вашите грижи за пад на испитот, од раскинување со момче чие име повеќе не го паметите. До 40-та година од животот, таквите неуспеси се акумулираат толку многу што се чини глупаво да се грижите за нови. Возраста ви дава супер сила да ги надминете повеќето проблеми и само да продолжите понатаму.

5. Ништо добро не се случува после 2 наутро

Во нашата младост ни се чини дека напуштањето на забавата е еднакво на кривично дело. На 40-годишна возраст, жената е доволно мудра да разбере дека најдобриот начин е да ја заврши забавата  е да замине на време. Колку е прекрасно да се разбудам наутро со релативно чиста глава, да се сетам на сè и што е најважно, да не страдам од срам поради нејасни мисли „Што направив вчера?“

6. Не секое искуство е корисно

Ако младоста помине под мотото „Секое искуство е корисно и нè учи нешто!“, Тогаш една жена на 40-годишна возраст сфаќа дека тоа е најлошата глупост некогаш за која размислувала. Таа гледа како одредени искуства ги скршиле нејзините пријатели. Едниот е убиен од алкохол, другиот не може да се врати во нормален живот по друг развод. Возраста нè наведува да мислиме дека некои работи е подобро никогаш да не се прават или пробуваат!

7. Слабеењето нема автоматски да донесе среќа

Дури и со прекумерна тежина, дури и да имате сива коса, брчки и темни кругови не ве дефинираат кои сте всушност. Секако, би било убаво да немате ништо од оваа но тоа не е така. Но, да се вознемирувате за имагинарни недостатоци во изгледот е глупаво. Но, вниманието на работата на внатрешните органи е многу важно.

8. Децата ќе заминат

На 40-годишна возраст, една жена ќе види дека децата веќе пораснале и ќе треба да ја напуштат куќата за неколку години. Но, нема трагедија или долгоочекувано избавување во тоа, со што завршува само уште една фаза во животот, и претстојат уште многу години живот и треба да се живее достоинствено. Затоа, идејата дека животот завршува по 30 години е клинички делириум.

Со 18, 25, 30, 40, 50… една жена живее многу различни животи и со секоја нова фаза нејзината личност станува подлабока и поинтересна.

error: Content is protected !!