Таму каде што има љубов, има живот : 10 моќни мудрости што Ганди ги подари на човештвото!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Таму каде што има љубов, има живот : 10 моќни мудрости што Ганди ги подари на човештвото!

Го живееше онаа што го зборуваше, а зборуваше мудро. Ви пренесуваме 10 моќни мудрости што тој ги остави за сите нас.

Махатма Ганди беше човек кој остави силни пораки до човештвото за време на неговиот живот. Она што го прави специфично е тоа што беше дијаметрално спротивно на денешниот поим за „успешен политичар“ – тој им служеше на својот народ , не ги  користеше. Го живееше онаа што го зборуваше, а зборуваше мудро.

Ви пренесуваме 10 моќни мудрости што тој ги остави за сите нас.

Убаво е да се знаат овие фрази и изреки, но вистинската вредност лежи во нивната примена. Инаку, тоа се само зборови …

1. Бидете промената што сакате да ја видите во светот .

2. Она за што мислите, станувате .

3. Каде што има љубов , таму има и живот.

4. Живејте како утре да умирате, научете како да живеете вечно .

5. Вашето здравје е вашето вистинско богатство.

6. Имајте смисла за хумор.

7. Вашиот живот е вашата порака.

8. Акцијата ги изразува приоритетите.

9. Нашата величина е во способноста да се менуваме.

10. Најдете се во служба на другите.

„Внимавајте на вашите мисли бидејќи тие стануваат зборови;

Внимавајте на вашите зборови бидејќи тие стануваат дела ;

Внимавајте на вашите дела бидејќи тие стануваат навики ;

Внимавајте на вашите навики бидејќи тие стануваат карактер ;

Внимавајте на вашиот карактер бидејќи тој станува ваша судбина “.

error: Content is protected !!