Тест кој открива кои се скриените карактеристики на вашата личност

Слични

Сподели

Тест – Кое животно прво го забележавте на сликата: мајмун или тигар?

Одговорот открива која хемисфера на вашиот мозок е подоминантна и што значи тоа.

Тест за оптичка илузија што открива која хемисфера на вашиот мозок е подоминантна – лево или десно? Покрај тоа, овој тест може да открие кои се важните особини на личноста.

Левата хемисфера е повеќе поврзана со аналитичко и методолошко размислување, додека десната хемисфера е одговорна за поседување на креативно размислување и уметнички вештини.

Значи, се верува дека на лице кое добро чита, пишува, мисли, работи со факти, разум и има развиено математички вештини, доминира левата хемисфера. Спротивно на тоа, лице со силна интуиција и склоност кон уметност, со богата фантазија, кое постојано престојува во соништата, има доминантна десна хемисфера.

Тоа не значи дека користите само едната страна од мозокот . Иако хемисферите функционираат на различни начини, тие се поврзани и работат заедно за да се надополнуваат едни со други.

Погледни во сликата. Кое животно прво го видовте?

slika test

Мајмун

Ако најпрво забележите мајмун, тоа значи дека десната хемисфера на вашиот мозок работи поактивно.

Карактеристики на личноста:

Вие сте импулсивни, креативни, емотивни, снаодливи и сакате да сонувате големи соништа!

Глава на тигар

licnost

Ако прво забележите тигар на сликата, тоа значи дека левата хемисфера на вашиот мозок работи поактивно.

Карактеристики на личноста:

Вие сте логични, рационални, разумни, добро организирани, реални и знаете како да ги постигнете своите цели преку практични активности.

error: Content is protected !!