Тибетанците тврдат: Одговорете на овие три прашања и вашата желба ќе се оствари.

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Тибетанците тврдат: Одговорете на овие три прашања и вашата желба ќе се оствари.

Кратко и забавно, ова е еден од тестовите за кои тврдат дека потекнува од Тибет и многумина веруваат дека е составен од самиот Далај Лама.

Без разлика дали е ова вистина или не, сигурно ќе се забавувате, а многумина тврдат дека нивната желба се исполнила…

По само три прашања, одговорите може многу да ве изненадат. Нема точни или погрешни одговори, тоа е само забавен прашалник кој ќе ви открие каква личност сте, и кои се вашите вистински приоритети, иако можеби не мислите така.

Но, пред да го решите тестот, замислете одредена желба.

Да бидеме искрени и да не изневеруваме кога одговараме. Умот е како падобран, најдобро функционира кога е отворен. Ова е забавно, но сепак треба доволно да се посветиме и внимателно да одговориме. Тибетскиот тест за личност има само три прашања, не брзајте, не одете напред, ниту одете назад.

Земете пенкало и хартија и запишете ги вашите одговори. Патем, првото нешто што ми доаѓа на ум е обично нашиот најдобар одговор.

1. Замислете желба.

2. Тест

Кога ќе одговорите на овие три прашања, запишете го омилениот ден и омилениот број на крајот од весникот.

1. Наредете ги следните пет животни по редослед од најмили до најмалку драги.

Крава, тигар, овца, коњ, свиња.

2. Напишете по еден збор што го опишува следново:

Куче, мачка, глушец, кафе, море.

3. Запомнете некој што ве познава и е важен за вас, и кого можете да го поврзете со една од следниве бои. Не го повторувајте истиот одговор двапати.

Додадете само едно лице на секоја боја:

Жолта, портокалова, црвена, бела, зелена.

 Одговори

Така се опишуваат приоритетите во животот: крава значи кариера, тигар значи гордост, овца значи љубов, коњ значи семејство и свиња значи пари.

Вашиот опис на куче значи вие, опис на партнерот е опис на мачка, опис на глушец е опис на вашите непријатели.

Вашиот опис на кафе покажува како е вашето искуство во љубовниот живот, додека описот на морето го покажува начинот на кој живеете.

Жолта: некој што никогаш нема да го заборавите.

Портокалова: некој што го сметате за вистински пријател.

Црвена: некој што навистина го сакате.

Бела: твојата сродна душа.

Зелена: личност што ќе ја паметите до крајот на животот.

Тестот е интересен и сигурно ќе ве забавува, па затоа неговите автори велат дека треба да се сподели со онолку луѓе колку што сте го напишале вашиот омилен број, а желбата ќе ви се исполни на денот што сте го навеле веднаш по омилениот број.

error: Content is protected !!