Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Сподели

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски.

Тоа се прашања кои или се уште не се разјаснети или не е разјаснето нивното значење.

Никој не спори дека со текот на времето се смени модата за флертување, запознавање и врски. Ако ни се допаѓаат овие промени, тоа е друга тема, бидејќи во овој случај прво треба да знаеме што се тие, што значат и како го обликуваат пејзажот на „љубовните врски“.

Со оглед на тоа што често наидуваме на терминологија која ја читаме на Интернет или ја слушаме од некаде, а немаме поим за што се работи, повеќето од нас се трудат никого да не засрамат, а можеби и да не се сметаат за заостанати. Затоа го прашуваме нашиот пријател од Google.

Значи, според неодамнешните податоци од студијата Civilized Health, постојат пет прашања кои го сочинуваат најголемиот дел од пребарувањата во врска со контроверзните прашања со кои се соочуваме во нашиот личен живот.

Прашање 1: Што е ghosting?

Многупати сме го анализирале, но според она што го покажува истражувањето, повеќето луѓе се обидуваат да разберат дали личноста за која се заинтересирани исчезнала од нивните животи еднаш засекогаш, без да одговараат на пораки и повици. Пребарувањето за овој термин се зголеми за 421% на Google, што значи дека има многу необјасниви индиции.

Прашање 2: Секс на првиот состанок, да или не?

„Old news“ би рекле англиските пријатели и би биле во право. Малку помалку популарен од претходниот со зголемување на пребарувањата од 313% и има многу смисла бидејќи мислењата на оваа тема отсекогаш биле различни. Сепак, многу потрезно е да се мисли дека некои работи, доколку сакаат да еволуираат во нешто постабилно, ќе се развијат каков и да е одговорот. Повеќе зависи од тоа колку е взаемна привлечноста, фазата низ која поминуваат и двајцата и особено хемијата меѓу нив.

Прашање 3: Излегување со колега?

Веројатноста некој да сака да ја „затегне“ врската со колегата се зголемила за 281% во пребарувањата на Google. Она што за другите се смета за црвена линија што не треба да ја преминат од која било причина ако сакаат да се нарекуваат професионалци, за другите потсетува на заматен пејзаж, особено ако има одреден предмет на желба. Особено во време кога асоцијалноста и немањето познанства се знак на денешното време. Една причина повеќе, се разбира, е тековната пандемија.

Прашање 4: Што е crumbing?

Овој проблем во Google порасна за 333%. Експертите тврдат дека горе-долу сите ние се вклучуваме во тоа, бидејќи повеќето од оние кои упатуваат пораки или оставаат коментари на фотографии од луѓе кои сакаат да бидат во стенд бај кога им треба малку потврда. Меѓутоа, бидејќи намерите на оние кои се занимаваат со овој „тренд“ лесно се погрешно разбрани, бидејќи примачот можеби е навистина заинтересиран, експертите препорачуваат да ги следиме правилата – три пораки. Односно, ако сме имале многу задоволителен разговор во рок од три пати, а не зборуваме за никаква средба, добро е во себе да знаеме дека ништо не треба да сфаќаме сериозно. Најмногу за да се заштитиме.

Прашање 5: Што е gaslighting?

Доаѓа од истоимениот филм „Gaslight“, во кој манипулативен сопруг ја убедува сопругата постојано да ги анализира неговите мисли, постапки и сеќавања за да може да ја контролира. Овде го имаме второто најпопуларно прашање со зголемување на пребарувањето од 416% и вреди да се напомене дека тоа е метод што некои луѓе го прифаќаат во секоја врска, еротска, пријателска, семејна, дури и професионална.

error: Content is protected !!