Треба да јадеме овошје на празен стомак? Најчестото прашање

spot_img

Слични

Оваа е вистинска бомба за вашата крвна слика

Оваа е вистинска бомба за вашата крвна слика. Пробајте, ќе...

ВИТАМИН Д најчесто се наоѓа во овие видови риби

ВИТАМИН Д најчесто се наоѓа во овие видови риби. Витаминот...

Сподели

Треба да јадеме овошје на празен стомак? Најчестото прашање.

Нутриционистите често дискутираат кога е најздраво да се јаде овошје.

Прашањето дали треба да јадеме овошје на празен стомак или не е поставено подолго време.

Се верува дека ако јадеме овошје со друга храна, тоа го забавува варењето. Бидејќи овошјето содржи голема количина на растителни влакна, може да го забави варењето. Се вели дека високата конзумација на влакна во овошјето го продолжува времето потребно за празнење на желудникот.

Многу луѓе јадат овошје на празен стомак поради неговата способност да се меша со брзината на варење, но сè уште нема многу научни докази.

Повеќето теории се дека овошјето и високата концентрација на јаглени хидрати може да се мешаат во варењето на храната.

Додека науката не ги донесе сите факти, времето кога консумираме останува лична работа. Некои луѓе се чувствуваат подобро кога го јадат овошјето одделно, други не.

error: Content is protected !!