Три кратки приказни кои ќе ви го подобрат денот

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Најважните работи во животот понекогаш се толку лесни за објаснување, а еве што откриваат приказни за верата, надежта и довербата!

Најсложените и најважните работи понекогаш можат да се објаснат многу едноставно. Тие се кријат во секојдневни ситуации, ритуали, активности и движења.

Ова се три кратки приказни што ќе ги приближат сите до она што е вера, доверба и надеж.

ЗА ВЕРА

Жителите на едно место одлучија заедно да се молат за дожд. Во закажаното време, сите дојдоа на плоштадот, но само едно момче донесе чадор. Тоа е вера.

ЗА ДОВЕРБА

Кога играте со вашето дете, фрлајќи го во воздух, тоа се смее среќно затоа што знае дека ќе го фатите. Тоа е доверба.

ЗА НАДА

Легнуваме секоја вечер, без гаранција дека ќе се разбудиме наутро, а сепак го вклучуваме будилникот. Тоа е надеж.

error: Content is protected !!