Три растенија што носат среќа

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Три растенија што носат среќа

Дали сте знаеле дека се верува дека одредени растенија носат среќа во домаќинството во кое растат?

Најдобар начин да направите вашиот дом да биде пријатно и здраво место за живеење е да внесете растенија во него. Растенијата го прочистуваат воздухот, а многу од нив го неутрализираат зрачењето од електричните уреди. Сепак, можеби не сте знаеле дека се верува дека одредени растенија носат среќа во домаќинството во кое растат…

Дрво на пари

Самото име кажува во што е „експертско“ ова растение. Според техниките фенг шуи, дрвото на пари е врховен гатач и традиционално се дава за успех во кариерата и во работата, односно за материјална благосостојба. Кинезите го подаруваат ова растение за Нова година. Со цел да се поттикне приливот на пари, ова дрво треба да се стави во близина на влезната врата. Сепак, има еден улов. Не смеете да дозволите растението да венее или да биде во лоша состојба. Дрвото на пари или расула има месести лисја што личат на монети.

Јасмин

Јасминот има опоен мирис и се смета за силен афродизијак. Се верува дека помага во одржувањето на романтиката, привлекува љубов, пари и помага да се остварат соништата.

Кактус

Според верувањата на древните Маи и ​​на Кинезите, кактусот носи можности за живот. Цветниот кактус симболизира среќа и неговиот сопственик наскоро може да очекува добри вести.

error: Content is protected !!