Уметничкиот центар ПОЛИФОНИЈА со несекојдневна програма во рамки на Скопско Лето.

Слични

,,Жените и фотографијата” – Изложба која мора да ја посетите

Во чест на меѓународниот ден на жената, 8-ми Март,...

Кога ќе се родиш на ист ден со големиот Моцарт!

Да, насловот кажува сè, за оние што веруваат во...

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата

Најубавите цитати на влијателни жени низ историјата. Сетете се на...

Сподели

21ви Јули со почеток во 21 часот

“Македонски шлагери, стари песни – нови ѕвезди”

Tопол осврт кон фестивалскиот феномен на нашата држава и на градската култура како урбано културно наследство и форма која ги обединува генерациите.
Оркестарот на ПОЛИФОНИЈА составен од 30тина врвни стари и млади Македонски музички уметници под диригентското раководство на маестро Иван Еминовиќ, уметничкиот координатор Сања Шуплевска и продуцентот Орце Ицковски ќе претстави репертоар на легендарни мелодии придружувајќи извонредни гости како Сашо Гигов – Гиш, Давор Јордановски, Ристо Самарџиев, Андријана Јаневска, Горан Папаз, како и младите надежни вокалисти Мила Николовска, Теа Пејиќ, Васил Ангелов и Денис Димовски.

Проектите на ПОЛИФОНИЈА истовремено промовираат нов урбан амфитеатар на отворено, кај позадинскиот влез на East Gate Mall во Скопје.

error: Content is protected !!