Ве нервира хаосот во фрижидерот? Вака се прави ред

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Ве нервира хаосот во фрижидерот? Вака се прави ред.

Ќе се изненадите колку време и пари ќе заштедите ако усвоите совети за отстранување на храна. Кога сè е подредено така што е јасно, храната се фрла помалку, се подготвува побрзо и нема непријатни мириси.

Фрлате премногу

Еднаш месечно, извадете сè од фрижидерот, фрлете сè на што истекол рокот, како и работи што сте ги купиле затоа што биле на попуст и знаете дека нема да ги користите.

Прилагодете го фрижидерот на децата

Храната што децата ја земаат од фрижидерот, ставете ја на полиците така што ќе бидат на дофат и ставете ја во кутии за еднократна употреба, бидејќи не е кревка и лесно се отвора.

Задржете го  овошјето свежо

Овошјето да трае подолго, наредете го на тенка мека основа што ќе ја исечете според големината на полицата. Веднаш штом ќе излезете од продавницата, ротирајте ги старите и новите намирници. Ставете ново млеко или јајца зад постојните.

Остатокот од  јадење одозгора

Ставете полу-подготвена храна или остатоци што ќе ги користите подоцна во горниот дел од фрижидерот за да можат да се видат. Користете збир на садови со различна големина.

Мали кутии, голема помош

Комплет кутии со иста големина е мала инвестиција која брзо ќе се исплати. Прилагодете ја големината на просторот што го имате, а торбите со патенти од различни големини се погодни за средните простори.

error: Content is protected !!