Вечерва на полноќ направете го ОВА!

Слични

Планинскиот велосипедизам ја става Македонија на светската мапа на организатори на UCI трки

Планинскиот велосипедизам станува се позастапен спорт во нашата држава...

Кога ќе се родиш на ист ден со големиот Моцарт!

Да, насловот кажува сè, за оние што веруваат во...

Сподели

Денес е кинеска нова година, а според источниот календар влегуваме во годината на Бик. Како и во сите делови на светот, Кинезите имаат свои ритуали што се применуваат со векови и се верува дека носат среќа, просперитет, пари и ги исполнуваат сите желби.

Рускиот астролог и експерт за кинеска метафизика, Елена Егорова, го откри најпознатиот ритуал што го прават Кинезите за својата Нова година.

Тоа е ритуал кој е многу позитивен и придонесува за зближување на семејството. Се вика „108 портокалов ритуал“. Тој има за цел да ги исполни желбите, да ја подобри финансиската состојба и генерално да привлече среќа за целото семејство “, откри Егорова.

Таа објасни дека името на ритуалот е симболично и дека не се користат толку многу овошја, но добро е да се користат девет од нив. Секој член на семејството треба да земе портокал и да напише збор на својата кора што ја отсликува личната желба. На пример, „среќа“, „lљубов“, „пари“

„На полноќ или подоцна ноќта помеѓу 12 и 13 февруари , сите членови на семејството ја напуштаат куќата со тие портокали, формираат линија пред влезната врата и истовремено ги вметнуваат портокалите во куќата“, објаснува астрологот.

Како што продолжува Елена Егорова, тие портокали треба да бидат распределени низ сите агли на домот и да останат таму до утрото.

error: Content is protected !!