Виртуелна тура во домот на Фрида Кало

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Виртуелни тури на музеи низ целиот свет се одличен начин да го поминеме нашето време додека сме дома, а воедно и да научиме нешто ново.

Супер вест за сите фанови на Фрида Кало е што од сега ќе може да се посети домот на познатата сликарка, од удобноста на нашиот дом. Виртуелната тура е направена во 360 степени, при што може да се движите во градината и куќата.

ЛИНК ЗА VILA CASA AZUL ( ТУКА ) 

Vila Casa Azul, позната како „ сина куќа“  во која Фрида го поминала поголемиот дел од својот живот, ги содржи некои од најпознатите нејзини дела, како што се Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation и Portrait of My Father. Особено е интересно што ќе може да го видите оригиналниот мебел, приватни работи, како и уметничките дела на нејзиниот маж Diego Rivera. Ова виртуелна тура е насловена како Appearances Can Be Deceiving и брои преку 300 лични работи на Фрида Кало.

Доколку сте фан на Фрида, со сигурност можеме да кажеме дека ќе уживате во оваа вирутелна тура!

error: Content is protected !!