Во гнев ги забораваме сите наши правила – најдобро ќе ја запознаете личноста во 3 ситуации.

Слични

Најскапата чанта на светот е купена за неверојатни 380.000 долари!

Чанта која е поскапа од куќа и автомобил Жените лудуваа...

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми. Современото...

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за ПОЈАДОК

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за...

Дали знаете што е gaslighting?

Дали знаете што е gaslighting? Gaslighting е форма на емоционална...

Сподели

Во гнев ги забораваме сите наши правила – најдобро ќе ја запознаете личноста во 3 ситуации.

Човечкиот живот е серија подеми и падови, успеси и разочарувања, радости и потраги, знаење и глупост.

Колку пати сте слушнале некој да каже „многу го сакав и тој ме предаде“. И почнувате да се прашувате дали можеме да запознаеме некого доволно добро, бидејќи има ситуации кога се однесувате како што никогаш порано не би се. За се е виновна нашата наивност, малата глупост, имагинацијата и вербата дека луѓето се менуваат или дека саканата личност секогаш ќе биде таму.

Понекогаш треба да го погледнете саканиот однадвор за да разберете дека идеални луѓе не постојат, има само „наши“ и „сакани“.

Затоа, отфрлете ги сите соништа за совршен свет и трезвено погледнете ги вистинските факти. Ќе ја запознаете секоја личност најдобро во три ситуации, па да видиме какви се.

1. Во осаменост

Само сами со себе можеме трезвено да гледаме на болните работи, да ги отфрлиме мислењата на другите и да извлечеме сопствени заклучоци.

Нашата свест ни кажува во целосна тишина, на пример, пред спиење илјада мисли ја напаѓаат нашата свест, стотици прашања, како гром, ја разбиваат ноќната тишина.

Само во овие моменти можеме гласно да кажеме што навистина сакаме, што или кога ни треба, за што сонуваме и за што се стремиме. Сите наши стравови одамна се обраснати со густа кожа на заштитни емоции, лесни лаги и вечна самоизмама. Само осаменоста и искрениот разговор со себе ќе ви помогнат да се запознаете без вообичаената светска рутина, странско влијание и познанства од детството.

2. Во гнев – тогаш ги забораваме сите правила

За жал, сите сме сурови, секој од нас содржи сад со лутина и огорченост. За време на кавгата, од нас извираат грди зборови, закани, навреди и, што е најчудно, искреност. Во тие моменти ја изложуваме душата и мислите.

Мораме да се плашиме од себе во овие секунди, бидејќи понекогаш се знаеме толку длабоко што подоцна нема да можеме да си ја простиме оваа страшна „изложеност“ на самите себе. Ние избираме како ќе живееме, што ќе создадеме и со кого ќе комуницираме. Ние ја пишуваме нашата историја рачно, врз основа на личното искуство и нашите надежи, но изливите на страст ги отвораат нашите досега непознати граници, и тие не се секогаш причина за гордост.

3. Во нови околности – затоа што тука ги напуштаме своите навики.

Ние сме луѓе на системот, робови на распоредот и патници на случајноста. Секој од нас има свој систем на поврзување со околностите. Луѓето се навикнуваат на се и сешто , на која било возраст и на кој било континент.

Некој се качува, стиска заби, а некој оди според протокол, како тоа да е единствениот начин да се преживее. Само кога ќе се најдеме во нова ситуација, на ново место или меѓу нови луѓе, го покажуваме нашето вистинско лице. Сите ние носиме маски и ги менуваме автоматски во вистинско време.

error: Content is protected !!