Во оваa село нема патишта, а секоја куќа изгледа од бајка: Се слушаат само птици и лаење на кучиња

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Дали некогаш сте посакале да живеете некаде во село како од бајките? На место каде има слатки куќи, многу реки и миризливи цвеќиња.

Можеби би можеле дури и да се возите со брод таму, чисто за промена, ако сте уморни од автомобилот.

Дали ви се чини дека такво место не постои? Не сте биле во право.

Постои вакво село и се наоѓа во Холандија .

Селото Гиторн е основано на почетокот на 13 век и е апсолутно фасцинантно. И, знаете што е особено интересно? Во него нема патишта.

Секоја куќа во ова волшебно село изгледа како некој херој на Дизни да може да живее во неа.

selo-bajka-holandija

Главното превозно средство во селото Гиторн е брод. Нема патишта, има само пешачки патеки и канали. А има вкупно 176 мостови. Повеќето жители имаат чамци со тивок мотор, така што нема бучава. Најгласните звуци што можат да се слушнат доаѓаат од животните кои живеат тука.

githorn

Во текот на годината доаѓаат голем број туристи, што е логично, бидејќи многумина сакаат да видат место кое се споредува со рајот на земјата. Секако, ги оставаат своите автомобили на патот, па доаѓаат во селото пеш. Таму можат да изнајмат брод или да одат на турнеја со локален туристички водич.

chamac

Иако можеби мислите дека Гиторн е убав само во пролет, не сте во право. Ова место изгледа волшебно во текот на целата година. Дури и во зима, кога водата во каналите понекогаш замрзнува, тука може да се ужива. И тоа е особено интересно за Божиќ и Нова Година.

error: Content is protected !!