Возачот на БМВ, чија рака беше потпрена на прозорецот со часови, почина

Слични

Сподели

Марко Ципановиќ почина денес во Сплит. Беше хоспитализиран на први август откако беше утврдено дека возел со своето ново БМВ со левата рака низ прозорецот скоро цел ден.

Иако овој тип на возење е карактеристичен за возачите на БМВ, германската компанија рече дека тие секогаш потенцираат во своите прирачници за корисниците на Балканот дека возењето со рака надвор од возилото е опасно.

Бидејќи науката сè уште не ја утврдила точната функција на овој начин на возење, тамошните власти се обидоа да дојдат до објаснение од најголемиот експерт за возење на БМВ со рака низ прозорецот, популарниот Петар Пашко Канековиќ – Кану. Тој ни ја откри тајната и тврдеше дека тоа се прави „поради женските“, што, би значело дека на први август, жртвата неселективно заведувал голем број жени по случаен избор во момент на предпразнична еуфорија среде пандемија.

Познаниците на Марко тврдат дека на овој кобен ден тој се возел низ Сплит од рано наутро, сакајќи да ја импресионира извесната 22-годишна Клара, девојка која, како што велат, го запознала Марко и го наполнила со комплекси нарекувајќи го “Мали Марко”, интересно е што Клара била млада историчарка, а на Марко историјата не му одела никако.

Ваквиот развој на ситуацијата наводно резултирал со тешки финансиски проблеми, а особено со лизинг кредитот, кој сега ќе го враќаат родителите на Марко.

error: Content is protected !!