За Велигден вашата куќа мора да биде полна со цвеќиња , еве ЗОШТО

Слични

Сподели

За Велигден вашата куќа мора да биде полна со цвеќиња , еве ЗОШТО.

Кога размислувате да се подготвите за велигденските празници, не заборавајте да ја украсите вашата куќа.

За Велигден се вели дека е еден од најголемите и најсреќните христијански празници. Велигден е симбол на победата на животот над смртта, симбол на љубовта, симбол на преродбата, симбол на победата на светлината над темнината.

Водени од таа логика, дозволете си да се радувате на животот за Велигден. Подгответе вкусни јадења, соберете драги луѓе околу вас, но никогаш не заборавајте да ја украсите куќата за да доминираат радоста и преродбата.

Најдобра асоцијација за будење, за ново раѓање се велигденските јајца, но и свежо цвеќе. Ако ставите многу разнобојни јајца и миризливи цвеќиња на масата – радоста ќе дојде.

Еве 5 најдобри начини за украсување на вашиот дом за време на Велигден:

1. Јоргованот и нарцисите

Кое од овие две цвеќиња претпочитате? Наберете го, ставете го во кристални вазни на средина на масата и уживајте во мирисот на пролетта. За да се истакнат цвеќињата, нека бидат основни сите други бои на масата. Додадете бели празнични салфетки, свежо цвеќе и неколку свеќи, а вашата празнична трпеза е подготвена.

2. Цвеќиња во стаклени вазни

Ако не сакате вашата храна да дојде во контакт со цвеќе, најдобро е цвеќето да се изолира во долги стаклени вазни, шишиња, тегли. Таквата декорација дополнително ќе придонесе за празнична декорација на масата.

3. Лушпи од јајца како украс

Кога правите колачи, торти и солени јадења за Велигден, ќе ви останат многу лушпи од јајца. Покрај тоа што ги користите како ѓубриво за градината, можете да ја декорирате масата со неа. Сè што треба да направите е да ја наполните лушпата од јајца со цвеќиња.

4. За мали масички за јадење

Ако немате многу простор за украсување на вашата трпезариска маса, сè што треба да направите е да земете држач за колачи на 3 спрата и на неа да ја поставите декорацијата: шарени јајца и цвеќиња.

5. Весела вазна

Земете една широка, проѕирна, стаклена вазна. Наполнете ја со шарени јајца, и ставете свежо цвеќе над неа. Нека биде вашиот централен украс на масата! Сите ќе бидат воодушевени

error: Content is protected !!