Законот за привлекување во партнерства

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Законот за привлекување во партнерства.

Луѓето кои во одреден момент сфатија дека прават одредени проби при изборот на партнер, честопати се збунети, некои повеќе, некои помалку, некои целосно убедени дека постои закон за привлечност и дека треба да завршат со партнери со слични карактеристики.

Нормално, тие се прашуваат како е тоа можно, дали се осудени постојано да водат исти битки, да почнат да се прашуваат за својата судбина, понекогаш се работи за карма и така натаму.

Збунетоста може да ги доведе луѓето во заблуда.

Дали тогаш таа реченица е точна: „Како што зрачите, така и привлекувате.“ Хм, не буквално. Во овој текст, нудам некои поразумни објаснувања, кои можат да обезбедат утеха во смисла на работа на себе, т.е. станувајќи свесни за своите верувања , тие можат да почнат да „зрачат“ поинаку, односно да почнат да прават поздрав или различен избор.

Значи, кога зборуваме за избор на партнер, поточно за за вљубување, честопати се водиме од нашето несвесно, или како што би рекол Карл Јунг: „Се додека не станете свесни за несвесното, тоа ќе управува со вашиот живот и ќе го наречете судбина “.

Всушност, оваа реченица може да се примени за сите сфери од нашиот живот, но во овој текст се занимавам со партнерства.

Ние, Западните народи, имаме многу лошо разбирање за кармата, таа често звучи како нешто злобно, но можеме да ја поедноставиме и поистоветиме со нашата несвесна состојба.

Едноставно, кармата е нашето несвесно.

Овој термин е далеку посложен, но во овој контекст, овој вид поедноставување ми се чини дека е доволен. Оттаму ги имаме оние љубови кои некако завршуваат неславно, кои луѓето ги нарекуваат кармички и кои всушност се водени од несвесните делови на партнерот, и како такви, таа љубов немала ниту многу шанси да преживее. Во моментот кога ќе сфати несвесно, се сфаќа дека партнерот не е она во што се заљубивме,  и со тоа таквата љубов исчезнува. За да опстане оваа врска, таа бара двете страни да ги напуштат своите несвесни верувања еден за друг и практично повторно да се запознаат и да се сакаат. Малкумина успеваат.

Не се залажувајте, се разбира дека е важно да се вратите во детството. Како што родителите не сакаа кога бевме мали, така гледаме љубов; така се сакаме себеси и продолжуваме да ги сакаме другите. Многу од тоа во суштина не е љубов, но како можеме да го знаеме тоа, кога сме научени на еден начин. Па, многу луѓе, само работејќи на себе, ги отфрлаат верувањата што ги имале и учат за љубовта од самиот почеток. Рака на срце, огромното мнозинство од нас…

Значи, еден дел од пробата се однесува на самите верувања за љубовта, за кои личноста не е свесна.

На пример, ако беше тешко да се добие родителска љубов и внимание, едно лице може да биде убедено дека љубовта бара борба, така што тој или таа има тенденција да избере партнери кои поради некоја причина се недостапни.

Второ, луѓето честопати се за вљубуваат во луѓе во кои го гледаат она што не е доволно развиено во нив и убедени се дека ако се со тој партнер, на некој начин ќе го надоместат тоа сами со себе.

На пример, ако некое лице има тешкотии да ги исполни своите желби и потреби, тоа на некој начин ќе му се восхитува на партнерот кој е добар во тоа. Сепак, неговата сопствена задача е да го развие тој дел од себе, да научи како да се грижи за неговите потреби и желби, а не да најде личност која ќе го стори тоа за него.

Значи, тајната на т.н законот за привлечност е во нашата несвесна состојба.

Секогаш кога луѓето се жалат дека некако привлекуваат исти луѓе во својот живот и дека на крајот се завршува исто, ги прашувам зошто ги чуваат во својот живот. Истите овие луѓе комуницираат со други луѓе, па се поставува прашањето, кој дел или верување е во личноста и се уште е во несвест, така што тој верува дека со влегување во слична врска во психолошка смисла, ќе заврши поинаку.

Едноставно кажано, не е да се привлече, туку да се остане жив, бидејќи се уште постои некој несвесен дел што не е препознаен, т.е. се уште е дел од Сенката.

error: Content is protected !!