Жена и љубов по четириесет години

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Кога жената носи одлука да престане со страдањата и лагите. Кога една жена од дното на своето срце вели: „Доста е“. Дури илјада војници на егото, ниту сите стапици на илузијата, не можат да ја запрат во потрагата по нејзината лична вистина.

Во тој момент се отвора вратата на нејзината душа и започнува процесот на зараснување на раните. Процес што ќе ја врати во себе, во нејзиниот реален живот. Никој не рече дека овој пат е лесен, но тој е „пат“. Оваа одлука сама по себе отвора директна линија со нејзината дива природа и тука започнува вистинското чудо “.

Умот и душата имаат свои циклуси и сезони кои патуваат низ различни состојби на активност и осаменост, истражување и откривање

Кога жената е зрела, односите со неа се различни. Дури и врската со себе оди чекор подалеку. Да речеме дека една жена на возраст од околу 40 години чувствува потреба што не може да ја игнорира: да се врати во себе. Ова е емотивна точка каде што учиме да ги поздравуваме своите чувства во вистинско време, да танцуваме и да се смириме со нив.

Тоа е момент кога душата се сака повеќе од грешките. Од оваа возраст, сакајќи луѓе блиски до нас, откриваме мирно срце, кое ни помага да разбереме какви суштества сме, со нашите јаки и слаби страни. Сите ги имаме и двете и не е лошо, токму спротивното.

Враќањето на душата значи запознавање со сè што ни се случило во нашиот внатрешен живот и соочување со решавање на конфликтите создадени во циклусите пред зрелоста.

Зрела љубов

„Зрелата љубов значи заедница под услов за зачувување на сопствениот интегритет, индивидуалност“.

-Ерих Фром-

Не е лесно да созреете во љубовта, но штом еднаш успееме, се раѓа силно чувство на љубов кон достоинството и почитта. Овие вредности, почнувајќи од одредена возраст и од одредени искуства, влијаат на нашите чувства.

Зрела жена ја надминува својата способност да сака кога ќе сфати дека вистинското надминување на чувствата е сумирано во размислување за себе и за сопствените промени.

Со текот на времето, женскиот свет зрачи со чистота што е загрозена од корумпирано општество, што предизвикува жените да бараат засолниште во себе, да не бегаат кога нешто ќе стане тешко, туку да се соочат со тоа.

Затоа, тие разбираат дека нивниот вистински дом не е место далеку од светот, туку во себе. На некој начин, зрелата љубов е последица на процесот на индивидуализација, што може да биде многу болно.

Овој процес се јавува порано кај некои, а подоцна кај некои, но на сето ова му претходи неколку години расеаност и исклучување на нејзиниот емотивен идентитет.

Без разлика дали обрнуваме внимание или не, процесот на зрелост ја отстранува нашата кожа, за која верувавме дека е наша и на која се држевме со сета сила.

Ова страдање како резултат на опаѓање на кожата ја тера жената да живее со дел од својата нецелосност долго време, што и помага да ја зајакне својата вистинска емоционална позадина.
Во секој случај, тоа е можност за жената да поврати некои од своите уникатни и лични богатства, како што се двата столба на емоционалните слободи: решителност и самодоверба.

Како резултат, жената постигнува голема мудрост што ја тера да живее и да доживува љубовта на поинаков, уникатен и трансцендентен начин. На некој начин, тој е способен да се хидрира и да се обнови, чувствувајќи се целосно исполнето.

Како што велат: сите жени одржуваат таен живот и моќна сила полна со добри инстинкти, креативност и мудрост која содржи моќ на територијата што сè уште не е истражена: фантастичниот свет на женската психологија.

error: Content is protected !!