Жената има потреба од маж кој е нежен кон неа и силен кон себе

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Жената има потреба од маж кој е нежен кон неа и силен кон себе.

Секоја модерна жена сака маж кој е секогаш тука за неа. Но, кога зборуваме за спремноста на маж, односно машката сила, не зборуваме за нивните мускули, туку за нешто сосема друго.
Колку и да е силна и независна жена, таа покрај себе сака силен маж кој ќе го знае вистинскиот начин да се грижи за неа и да ја води.

Тие се свесни дека машката сила не се рефлектира на нивното мускулесто тело, па затоа избираат маж кој ги има следниве карактеристики.

1. На силна жена и треба одговорен маж кој се почитува себе си и кој ја почитува неа.

Не и треба маж што скока од кревет во кревет и бара кукли за забава. Потребен е човек кој ќе биде подготвен да ја покаже на целиот свет, кој нема да и раскажува бајки и кој е цврст во своите одлуки и желби.

2. Силата на човекот се рефлектира во неговиот интелект, мажественост и галантност.

Силен маж разбира дека жената е живо суштество со нејзините потреби, слабости и несовршености. За него не е проблем да и помогне на жената доколку е и потребен, да ја слуша, да и ја држи вратата или да носи тешки торби од продавницата.
Тој нема да се тркала на каучот и да чека сè да му се донесе на нозе. Силен човек знае да зборува и да слуша кога е потребно. Тој нема да ја избегне сопругата кога ќе види дека нешто ја мачи, но ќе седне, ќе разговара со неа и ќе ја поддржува.

3. Силен човек е одговорен за сè што се случува во неговата куќа.

Тој нема да се преправа дека сè е во ред и да чека неговата сопруга да го реши проблемот.

4. Силниот маж за жената е како најнепропустливиот чадор на дожд.

Ништо не е страшно со него и се е секогаш безбедно со него. Тој е секогаш отворен кон својата сопруга, заштитнички настроен и многу пријатен.
Вистински маж е нежен кон својата сопруга и силен кон себе, тој е секогаш одговорен и секогаш ќе се обиде да ја заштити својата поубава половина и никогаш нема да дозволи таа да страда поради него.

error: Content is protected !!