Жените Не Сакаат Да Го Направат Првиот Чекор: Дали Тоа Ги Привлекува Мажите?

Слични

Мажите стапуваат во брак само од овие две причини

Мажите стапуваат во брак само од овие две причини Можеби...

Брачниот советник наведува три причини за развод на паровите

Брачниот советник наведува три причини за развод на паровите. Еден...

Како жените покажуваат заинтересираност?

Како жените покажуваат заинтересираност? Сите совети на едно место за...

Сподели

Дали некогаш сте сакале маж , но не сте се осмелиле да го направите првиот чекор? Многу жени се плашат од одбивање, па претпочитаат да ја пропуштат шансата кај симпатијата.

Стејси Кајзер, лиценциран психотерапевт, смета дека многу жени сè уште се придржуваат до старомодните традиции и се потпираат на мажите, верувајќи дека треба да го направат првиот чекор.

Жените се плашат да не бидат одбиени

Жените на апликации за дружење не сакаат да им пишуваат први на мажите што им се допаѓаат. Многумина веруваат дека ниту една припадничка на понежниот пол не треба да започнува да флертува или да покажува интерес, тоа го препупштаат на  „посилната половина“.

На апликациите за средби, жената може да ги зголеми шансите да излезе со маж кој е привлечен за неа со испраќање на првата порака.

woman

Студијата покажа дека шансите ќе бидат во прилог на храбри жени кои први испраќаат порака до маж, бидејќи 30% од тие пораки се претвораат во разговор. Жените имаат 2,5 пати поголема веројатност да добијат одговор доколку прво испратат порака.

Стејси ги советува жените да бидат лежерни кога ќе започнат врска и да не прават голема драма за „правилата за запознавање“. Ако ќе јадете нешто брзо или ќе испиете краток пијалок со маж, немојте веднаш да го наречете љубовна врска.

Пред околу десет години, дружењето преку Интернет не беше вообичаено, но денес стана сосема природно. Сепак, единствената норма што допрва треба да се промени е кој ќе го направи првиот чекор.

Затоа жените кои ги прават првите чекори имаат голема предност.

error: Content is protected !!