Живот со и без деца – неизбежни промени во секојдневниот живот

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Живот со и без деца – неизбежни промени во секојдневниот живот.Можете ли да се сетите на некои секојдневни настани пред да имате деца?

Сигурно не верувавте дека дури и најобичните настани од вашето секојдневие, а да не ги спомнувам тие „специјални прилики“, нема да бидат исти по раѓањето деца. И што е тоа што ги отвори твоите очи? Кога ги забележавте сите овие промени? Честопати родителите имаат визија за животот со децата, за какви нови искуства ќе имаат во нови животни улоги, но дали сте размислувале за тоа како родителството ќе ги промени оние улоги што не се поврзани со децата?

Инспирирана од оваа промена во животот, една мајка сподели илустрации на својот Инстаграм профил кои хумористично го отсликуваат животот со и без деца.

Звуци на тишина пред децата и со децата – затоа што тишината веќе не звучи исто како порано!

Напуштање на домот –  сам или како мајка

Што значи успех? – тоа е релативен поим!

Една ноќ – 3 филма или 3 ноќи – еден филм? – но една работа сè уште не е променета – уживање!

error: Content is protected !!