Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите?

Слични

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот. Запознајте...

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета. Хеликоптер...

Нови правила за патување со милениче со авион

Нови правила за патување со милениче со авион. Транспорт на...

Сподели

Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите?

Веројатно повеќето од вас сметаат дека пижамите треба најмалку да се перат затоа што времето во нив го поминуваме само во текот на ноќта кога скоро и да не се валкаме.

Сепак, модната експертка Харпа Гретарсдетир истакнува дека пижамите се плодна почва за бактерии затоа што ги носиме неколку дена по ред.

Гретарсдетир исто така истакнува дека е многу важно да се бањаме пред да облечеме пижами, а ако носиме долна облека, можеме да го продолжиме нејзиното носење до седум дена (а тоа е максималниот период). Покрај тоа, овој моден експерт предупредува дека пижамите, како долна облека, се извор на бактерии и дека се препорачува да ги менуваме што почесто. Редовно миење на пижами по неколку намени ќе ги уништи бактериите, габите и ќе спречи непријатни мириси.

error: Content is protected !!