Зошто нередот во домот предизвикува несреќа?

Слични

Сподели

Зошто нередот во домот предизвикува несреќа?

Нередот се случува во секоја куќа. Тоа не значи дека во него живеат мрзливи луѓе, туку дека тоа е привремена состојба која е условена од недостаток на време или нешто друго.

За жал, во некои куќи нередот е постојан. Кога ќе го сфатите тоа, време е да го вклучите алармот, бидејќи куќа во која нема ред секогаш ќе привлекува несреќа и неволја.

Специјалисти за биоенергија во Фенг Шуи, па дури и психолози тврдат дека неред во куќата значи неред во главата!

Неред во ходникот

Секогаш треба да започнете со ходникот, бидејќи според правилата на Фенг Шуи, ова е централниот автопат на куќата. На овој пат „гужва“ прават старите чевли, велосипеди, колички, облека и чадори. Нередот во ходникот значи дека во куќата ќе има постојана кавга, беспарица, а жителите ќе сакаат да „избегнат“ оттука.

Ако ги исфрлите ѓубрето, старите чевли, старите јакни и чадори, ги поправите велосипедите, ќе и го „исчистите патот“ на среќата, а тоа ќе може да ви затропа на вратата.

Неред во бањата

Не е ни чудо што велат дека „бањата е лице на жена која живее во куќата“. А ако оваа соба е валкана, мувла расфрлана по плочките, расфрлана козметика, искинати крпи, тоа значи дека кај „куќата на домаќинката“ може да се појави комплекс со помала вредност. Со жена која има нормална самодоверба, која е задоволна со себе и од својот живот, бањата секогаш ќе свети. Каква е ситуацијата во бањата наутро, таков ќе ви биде денот.

Неред во кујната

Кујната е извор на изобилство, енергија и благосостојба, таа е срцето на куќата. На крајот, нашата состојба зависи од тоа што јадеме, како и од расположението на човекот кој го подготвил оброкот. Ако кујната е полна со ѓубре, празни тегли, лименки, на полиците „непријателот ќе ви ја скрши ногата“, немојте да се чудите што не можете да се ослободите од вишокот килограми. Исчистете ја кујната и благосостојбата ќе влезе во вашиот дом. И финансиски и емотивно. Храната треба да се приготвува во чистота, удобност, среде светлина и само тогаш ќе донесе корист, а не штета.

Дневна соба

Оваа соба е лицето на куќата, гостите се добредојдени во неа. Таа е одговорна за комуникација со остатокот од светот, ова е показател за тоа како пријателите и роднините го гледаат вашиот живот. Нередот во дневната соба ќе доведе до кавги, недоразбирања меѓу вас и роднините и пријателите… Ваквите кавги неизбежно доведуваат до осаменост, отуѓеност и бескорисност. Дневната соба треба да ги „привлече“ добрите луѓе во вашиот дом, а среќата со нив. Не претерувајте, тоа може да предизвика конфузија во односите со другите луѓе. Колку повеќе светлина во дневната соба, толку подобро.

Спална соба

Ова е најинтимното место каде се „кова“ вашата лична среќа. Нередот во оваа соба може да доведе до несоница, кавги со саканата личност, проблеми во интимната сфера.

Експертите советуваат да се отстрани од спалната соба се што не е директно поврзано со спиењето и сексот. Телевизорот и компјутерот се сосема излишни во оваа просторија. Спалната соба треба да зрачи мир и спокојство.

Грижете се за она што го внесувате во куќата, а особено за она што го чувате со години. Не размислувајте многу и ослободете се од ѓубрето. Исфрлете ги од дома оние работи кои со години ги трупате и ве гушат. Чувајте ги спомените во вашата глава, а не во работите.

error: Content is protected !!