Зошто ова е најважната фотографија од венчавката на принцезата Дијана и принцот Чарлс?

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Зошто ова е најважната фотографија од венчавката на принцезата Дијана и принцот Чарлс?

Пред четириесет години, на 29 јули 1981 година, се венчаа принцезата Дијана и принцот Чарлс. Свадбата на векот беше еден од најгледаните настани во историјата, емитуван во 74 земји и го следеа 750 милиони луѓе. Се венчаа во катедралата Св. Павле во Лондон, а Дијана беше првата кралска невеста што го отстрани зборот послушност од заклетвите во црквата.

Многу фотографии што заминаа во историјата се направени тој ден, но една фотографија направена на балконот во Бакингемската палата се смета за најважна фотографија од венчавката на принцезата Дијана и принцот Чарлс .

Главната слика на денот беше донесена на балконот на Бакингамската палата кога Чарлс ја бакнал Дијана , бидејќи тоа никогаш не се случило пред тоа.

Mirror посвети дваесет страници за тој денот, но фотографијата на насловната страница беше таква бидејќи никогаш порано не виделе нешто слично , откри фотографот Кент Гевин, кој беше еден од главните фотографи на кралската венчавка.

Гевин не бил меѓу фотографите кои го снимиле моментот бидејќи, како што рече, сакал да биде сведок на она што се случува внатре во палатата, но во тоа време не ни знаел каква приказна се одвива пред неговите очи.

“Само да знаев тогаш дека сите поранешни девојки на принцот Чарлс ќе седеат во првиот ред на венчавката. Тоа би била одлична приказна, но се дознав дури по венчавката , додаде фотографот”.

“Има толку многу што знам сега a посакував да го знаев тогаш. Она што го паметам од тој ден е тагата на лицето на Дијана кога ја видов како оди кон олтарот и разликата кога одеше со Чарлс кон вратата на катедралата, среќна и насмеана.”

Свадбата донесе многу радост за сите. Во тоа време во Англија и Обединетото Кралство ситуацијата беше ужасна, стаорци на улица, рецесија, а свадбата беше причина стотици и стотици луѓе да бидат среќни, рече Кент Гевин.

error: Content is protected !!