Зошто среќните парови не ја споделуваат својата љубов на Фејсбук?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Зошто среќните парови не ја споделуваат својата љубов на Фејсбук?

Секој на социјалните мрежи има парови кои во секој момент имаат потреба да им покажат на сите колку се сакаат, колку се за вљубени и колку се забавуваат одлично…

Но, што всушност ни кажува тоа?

Живееме во многу чудно време. Во време кога за некои, статусот на социјалните медиуми е поважен од она што се случува во „реалниот“ свет. Во време кога „лајковите“ се мерка на вредност, во време кога им судиме на другите, или, пак, им судиме на нивните животи врз основа на фотографиите или статусот што тие го објавуваат. И, честопати правиме грешка, создавајќи слика на поединец базирана токму на такви работи. Така е и со вљубените парови.

Секој на социјалните мрежи ги има овие ‘слатки парови’ (да, оние луѓе што ги скривте) кои на секој момент треба да им покажат на сите колку се сакаат, колку се за заљубени и колку се одлични, смешни се забавуваат. Експертите велат дека среќните парови, сепак, не ги објавуваат сите детали од нивната врска на социјалните мрежи.

И овие се причините:

Тие немаат што да докажуваат

Експертите велат дека потребата да се споделат детали од приватниот живот е поврзана со самодовербата или недостаток од истата. Со објавување среќни фотографии и статус, како и добивање позитивни коментари, паровите ја зголемуваат самодовербата и го одржуваат изгледот на совршена врска.

Ако некое лице е среќно и задоволно во врската, тоа не губи време да го докаже тоа пред целиот свет. Тоа не значи дека тие никогаш нема да објават фотографија, но дека ќе објавуваат фотографии заедно секој втор ден – нема.

Тие знаат дека само тие можат да го решат проблемот

Ги знаете оние ‘многу среќни парови’ кои штом се караат, мораат да ги споделат со сите свои пријатели на Фејсбук. Понекогаш тие само ставаат тажно насмеано лице, понекогаш песна што точно ги истакнува нивните разнишани емоции и чувства, а потоа пасторите одговараат и прашуваат што се случило, а потоа таа личност ја отвора душата (не со приватна порака).

Ова е само показател за незрелост. Среќните парови ги решаваат проблеми во рамките на четири sида, а оние што ќе се обидат да го сторат тоа на социјалните мрежи само го влошуваат проблемот.

Среќата не е во лајкови

Среќните парови знаат дека нема да добијат ништо со објавување на „доказ“ дека се среќни. Среќа е што тие се заедно, а не дека објавија дека се заедно.

Немаат потреба да споредуваат

Експертите велат дека оние кои не користат социјални мрежи често се посреќни, затоа што не се споредуваат со колеги, пријатели, познаници…

Во целото ова „модерно лудило“ знаеме да заборавиме дека она што е навистина важно е нашиот вистински живот, нашите врски, искуства и чувства, а не постојаното барање на популарност на Интернет. Еден како повеќе или помалку, навистина не е важен.

error: Content is protected !!