Зошто жените полесно го простуваат изневерувањето од страна на мажите?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Зошто жените полесно го простуваат изневерувањето од страна на мажите?

Психолозите тврдат дека има неколку причини за изневерување, а главни се следниве: нова љубов, одмазда, потрага по нови сензации, лежерна врска, брачна криза, недостиг од љубов кон сопружниците, желба за оживување на врската, подигнување на самодовербата, експеримент, нереализирани сексуални потреби…

Во принцип, ова се најчестите причини за странични патувања. Иронично, многу љубители на ваквите излегувања се убедени дека врската настрана ќе им помогне да го зајакнат бракот.

Всушност, ова има смисла. Понекогаш измамите ни дозволуваат да сфатиме колку навистина е добра нашата друга половина и почнуваме да го цениме тоа уште повеќе. Измамени жени со натопени перници со солзи, сепак, на крајот му простуваат на партнерот. Измамите се многу потешки за мажите. Зошто? Ајде да видиме.

Зошто жените полесно го простуваат изневерувањето од страна на мажите?

Измамата е секогаш измама и слободно можеме да ја ставиме на рамниште со предавството. Сепак, тоа не е случај секогаш. Факт е дека мотивацијата за измама од женската и машката страна е различна. Според тоа, односот кон нив треба да биде различен.

Мажите најмногу изневеруваат поради нивните сексуални потреби. Духовноста ретко е вклучена во такви измами. Често, неверствата се случуваат поради отсуство на жената, кога мажите се под дејство на алкохол, поради обична љубопитност или поради лесната достапност на партнерот.

Мажот може да се кара со жената поради страв од губење на егото, женска бременост и сл. и да одлучи да изневерува. Накратко, луѓето не се водени од измама од нивната душа. Се случува и тоа, но многу ретко, а може да значи само крај на бракот.

Што се однесува до жените и до нивните измами, работите се малку поинакви

Прва причина е незадоволството на жената (сопругата). Жените се подготвени за изневерување во случај на недостиг од љубов и внимание од партнерот. Тие се обидуваат да ја најдат таа љубов и да си докажат дека сè уште се убави и привлечни за спротивниот пол. Значи, женските измами се сосема спротивни од машките.

Што ни кажува тоа?

Тоа ни кажува дека лицата од женски пол се вклучени во измамата и со душата и со телото, а мажите, најмногу, со телото. Затоа, машката измама, можеби не изгледа толку значајна како женската. Во принцип, секоја измама речиси никогаш не е случаен настан.

Измамата созрева постепено во оној момент кога луѓето не ги исполнуваат очекувањата едни со други. Тогаш тие стануваат помалку внимателни, а повеќе себични. Понекогаш ваквата ситуација може да се спречи ако сопружниците се обидат да најдат заеднички јазик, а понекогаш најдобар начин и најдобро решение е разводот.

error: Content is protected !!